Nestkast koolmees

De eitjes zijn uit!

Net geboren koolmees jong
Op vrijdag 18 juni 2021 is het eerste jong geboren

Er is een hoop gebeurd de afgelopen dagen. Vrijdag heb ik de camera van de nestkast gedemonteerd. Op het moment dat ik de camera van de nestkast demonteerde lagen er nog zes eitjes. Omdat er graszoden waren geleverd en deze zo snel mogelijk gelegd moesten worden, ben ik daar eerst mee bezig gegaan.

Toen ik een paar uur later de camera weer terug plaatste in de nestkast was er één ei uitgekomen. Het ei moet ergens tussen 14.30 uur en 18.00 uur zijn uitgekomen.

De volgende ochtend is te zien dat er nog twee jongen uit hun ei zijn gekomen. S’ avonds zijn alle eitjes behalve één uitgekomen. Ook op de laatste beelden van vanavond is te zien dat het ei nog steeds niet is uitgekomen. Het is nu ruim 48 uur geleden dat het eerste ei is gelegd. Waarschijnlijk komt het zesde ei niet meer uit.

Zaterdag ochtend 19 juni 2021 zijn er drie jongen te zien

Het gaat goed met de jongen, ze zijn al goed bewegelijk. Vader en moeder koolmees vliegen op en af met eten. Ook zit moeder koolmees regelmatig op de jongen om ze warm te houden. Het is ongelofelijk hoe hard de jongen groeien. Je kunt nu al het verschil zien ten opzichte van gisteren (zie foto boven) toen ze net geboren waren.

Zondag avond 20 juni 2021 moeder koolmees komt eten brengen. De jongen zijn al duidelijk gegroeid.

Eén reactie

  • Rudeke

    Goedemorgen. Wat fijn dat de camera het weer doet. Mooi op tijd om te zien dat de eitjes zijn uitgekomen. Geweldig om te zien hoe moeder koolmees voor haar jonkies zorgt. Ben benieuwd om te zien hoe het de aankomende dagen gaat .🐣🐤