Over

Hoi, leuk dat je interesse hebt in De wereld van de Tuin! Ik zal eerst vertellen hoe het komt dat ik mij ben gaan verdiepen in de Wereld van de Tuin.

Drie jaar geleden ben ik verhuisd naar mijn huidige woning. Voorheen woonde ik in een flat met een klein balkon. Mijn huidige woning is een kleine hoekwoning met de bijbehorende tuin! De staat van de tuin was wat men noemt ‘onderhoudsvriendelijk’. De voortuin was volledig bedekt met grijze kiezels en de achtertuin was volledig bestraat met 30 x 30 tegels. Verder had het huizenblok haaks op mijn tuin volledig zicht op de tuin. Met dit probleem is mijn reis in de wereld van de tuin begonnen.

Groen tuin
Nestkast aan de pergola

Als oplossing tegen de inkijk had ik bedacht om langs de schutting een pergola te zetten die iets hoger dan de schutting is en deze te laten begroeien met Hedra (klimop). Ook heb ik twee zelfgemaakte vogelnestkastjes aan de pergola bevestigd. Een aantal weken later bleek er tot mijn verbazing in één van de nestkasten een koolmezennestje te zitten. De jongen waren al geboren en ik had niks doorgehad.

Vanaf dat moment ben ik het nestkastje in de gaten gaan houden. Het van zo dichtbij kunnen volgen hoe een nest met jongen werd opgevoed vond ik heel bijzonder. Vanaf dat moment ging ik mij steeds meer bezig houden met de vogels en ander leven in mijn tuin. Onder andere door mijn tuin beetje bij beetje groener te maken.

Het volgende jaar was het nestkastjes wederom bezet. Het vorige jaar waren alle mezen uitgevlogen. Nu waren er na het uitkomen van de eieren ineens jongen verdwenen. Mijn nieuwsgierigheid naar wat er allemaal in de nestkast gebeurde werd steeds groter. Op de viering van mijn verjaardag kwam de oplossing. Ik kreeg van mijn familie een nestkastcamera! Helaas kwam er dat jaar geen nestje meer.

Dit jaar was de nestkast net als voorgaande twee jaar weer bezet. Het was mooi om van zo dichtbij mee te maken hoe een mezenfamilie leeft. Met mijn familie deelde ik regelmatig berichtjes met een filmpje. Iedereen vond de berichtjes erg leuk en bijzonder. Om iedereen die dat wil mee te laten genieten en vooral omdat ik het leuk vind om er over te vertellen. Dacht ik er wel eens aan om dit op een website bij te houden. Toch zette ik telkens de stap niet om het daadwerkelijk te doen. Tot op mijn verjaardag (alweer), waar ik werd aangemoedigd om wel een website op te zetten.

Naast het bloggen over het leven van de koolmees wil ik ook graag artikelen schrijven over hoe ik mijn tuin groener maak en daardoor bijdraag aan de biodiversiteit. Ik houd mij puur uit interesse bezig met de tuin en het leven daarin. Ik lees er van alles over en probeer allerlei dingen uit in de tuin. Met het delen hiervan via een blog hoop ik anderen ook enthousiast te maken voor de wereld van de tuin. Wanneer ik hiermee kan beginnen hangt een beetje af van het wel een wee rondom de nestkast. Voor nu ga ik eerst beginnen met bloggen over de nestkast.

Mocht je ergens vragen over hebben aarzel dan niet en vul het contactformulier in op de pagina CONTACT.